4 uur
Duration
25 km
Physicality
Grote Kerk Monnickendam
Location
LOCATIE (START)

Grote Kerk Monnickendam, adres De Zarken 2

TIJDSDUUR Circa 4 uur
KLEDING Draag comfortabele kleding
INBEGREPEN
Begeleide fietstocht Afstand ca. 25 km
Koffie of thee onderweg Een lekkere lunch
Diverse bezienswaardigheden onderweg
Mooie fietstocht door landelijk gebied vlak onder Amsterdam
NIET INBEGREPEN U kunt de tocht maken met uw eigen fiets of ik regel een huurfiets voor 15 euro
Vervoer heen en terug naar Monnickendam
Overige consumpties
Een elektrische fiets is mogelijk voor 30 euro.

DEZE TOCHT IS ALLEEN MOGELIJK OP AANVRAAG. De prijs per persoon is gebaseerd op een groep van minimaal 8 personen. Voor een kleinere groep is de prijs per persoon hoger. Vraag naar de mogelijkheden.

Deze prachtige fietstocht neemt u mee naar een paar mogelijk minder bekende hoogtepunten in Waterland. We vertrekken vanuit Monnickendam. U kunt deze fietstocht maken met uw eigen fiets, als u (evt. elektrische) fietsen heeft gereserveerd staan deze voor u klaar bij de Grote Kerk.

We starten onze fietstocht in Monnickendam. Dit charmante Zuiderzeestadje heeft genoeg te bieden. Zoals de oude dam die de monniken nog hebben gebouwd, waar het stadje zijn naam aan dankt. De pittoreske haven en schilderachtige pandjes, zoals het oudst spelende carillon van de wereld, de Speeltoren. We genieten van de relaxte sfeer in het oude stadje en ik vertel u graag over de rijke historie. Na dit mooie Zuiderzeestadje fietsen we naar Zuiderwoude. Zuiderwoude is de oudste kern van Waterland. De strijd tegen het water gaat meer dan 1000 jaar terug. Tegenwoordig is het een prachtig landelijk gebied met meren, boerenland, weidevogels en prachtige fietspaden.

De tocht gaat verder richting Marken. We fietsen langs de Waterlandse Zeedijk naar Uitdam en stoppen onderweg voor een kop koffie met wat lekkers.

Via het schilderachtige Zuiderwoude fietsen we naar Broek in Waterland. Omringd door weilanden lijkt Broek in Waterland een echt boerendorp. Toch is het oorspronkelijk een schippersdorp, waar veel reders, kapiteins en rijke kooplieden in de zeventiende en achttiende eeuw kwamen wonen. Broek in Waterland biedt mooie monumentale panden en prachtige tuinen en veel water

Deze tocht is zeer goed te combineren met het Waterland Ticket van 10 euro of het Amsterdam & Region Travel Ticket van I Amsterdam. Voor € 13,50 kunt u 24 uur reizen door de hele Old Amsterdam regio ten noorden van Amsterdam.

Onderweg stoppen we voor thee/koffie of voor een kleine rondleiding naar een bezienswaardigheid. De lunch wordt genuttigd bij een van de tussenstops.

tulp2
tulp2
tulp
waterland-katwoude-kaas
DSCN1023
?
DSCN0899
????
fietsers-op-dijk-website

Tour Reviews

5 based on 1 review
mei 12, 2016

Een prachtige fietstocht langs bijzondere Waterlandse dorpjes en het veenweidelandschap. Vooral het fietsen op de Waterlandse Zeedijk met mooie vergezichten is heel mooi. Onze gids Titia heeft ons uitstekend begeleid. Zij weet alles van het mooie Waterland. Deze fietstocht is onvergetelijk.

Leave a Review

Rating