4 uur
Duration
25 km
Physicality
Edam Busstation
Location
LOCATIE (START) Busstation Edam, adres Lingerzijde
TIJDSDUUR Circa 4 uur
KLEDING Draag comfortabele kleding
INBEGREPEN
Begeleide fietstocht
Afstand ca. 25 km
Koffie of thee
Een lekker broodje op een mooie locatie
NIET INBEGREPEN Overige drankjes en consumptiesU kunt de tocht maken met uw eigen fiets of ik regel een huurfiets voor 15 euro
Vervoer van en naar Edam
Een elektrische fiets is mogelijk voor 30 euro.

DEZE TOCHT IS ALLEEN MOGELIJK OP AANVRAAG. De prijs per persoon is gebaseerd op een groep van minimaal 8 personen. Voor een kleinere groep wordt de prijs p.p. hoger. Vraag naar de mogelijkheden.

Deze prachtige fietstocht begint in Edam bij het busstation op de Singel. Hier kunt u parkeren en indien u (evt. elektrische) huurfietsen besteld heeft, staan deze hier voor u klaar.

De gids van Country Cycling neemt u mee naar het mooie poldergebied ten noorden van Edam. De fietstocht start in het monumentale Zuiderzeestadje Edam. Edam is een prachtig Zuiderzeestadje bomvol historie en wereld- beroemd om zijn kazen. Nog altijd liggen de kazen in pakhuizen te rijpen, en in de zomer zijn er de kaasmarkten. Edam is een monument uit de Gouden eeuw. Er zijn prachtige bouwwerken te bezichtigen, zoals het Damplein, een parel van weg- en waterbouwkundig vernuft, bij de voormalige Botermarkt of de prachtige Grote Kerk. Edam is een Nederlands Zuiderzeestadje in optima forma. Prachtige oude pandjes, mooie grachten, mooie kerken en lieflijke straatjes.

Vervolgens fietsen we langs de dijk naar het noorden. Hier kunt u goed zien hoe het landschap is ontstaan. De Zeevang heeft verschillende landhoogten. We fietsen aan de rand van het Markermeer en genieten van het weidse uitzicht over het water. Op een mooie dag zie je veel zeilboten langsvaren want er is altijd wind.

Zeevang betekent gevangen door de zee. Dit oude veenland is al in de 13e eeuw bedijkt en bestaat uit langgerekte graslanden met brede sloten, slingerende dijken en oude lintdorpen. De vele ‘braken’ langs de IJsselmeerdijk herinneren nog aan vroegere overstromingen.

De prachtige fietstocht voert langs weiden en dijken, langs het Markermeer en onderweg stoppen we bij een prachtige oude molen. Hier kunnen we even bijkomen alvorens we verder gaan. Ook stoppen we voor een broodje ook op een van de tussenstops.

Deze tocht is zeer goed te combineren met het Waterland Travel Ticket voor €10,00 of het Amsterdam & Region Travel Ticket van I Amsterdam. Voor € 13,50 kunt u 24 uur reizen door de hele Old Amsterdam regio ten noorden van Amsterdam.

DSCN1023
?
country-koeien-buiten
Nederland, Noord-Holland, 23-8-2015. Photo and Copyright Maarten Hartman. Country Cycling with Titia Leewis
????????????????????????????????????
DSCN0974

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating