2 uur
Duration
25 km
Physicality
Edam Busstation
Location
LOCATIE (START) Busstation Edam, adres Lingerzijde
TIJDSDUUR Circa 5 uur
KLEDING Draag comfortabele kleding
INBEGREPEN
Begeleide fietstocht Boottocht van Volendam naar Marken
of boottocht van Marken naar Volendam
Afstand ca. 25 km
Koffie of thee
NIET INBEGREPEN Overige consumptiesU kunt de tocht maken met uw eigen fiets of ik regel een huurfiets voor 15 euro
Vervoer naar Edam en terug
Lunch op een mooie locatie
Een elektrische fiets is mogelijk voor 30 euro.

DEZE FIETSTOCHT IS ALLEEN MOGELIJK OP AANVRAAG. De prijs per persoon is gebaseerd op een groep van minimaal 8 personen. Voor een kleinere groep is de prijs p.p. hoger. Vraag naar de mogelijkheden.

Deze begeleide fietstocht bevat alle highlights van Waterland. Deze fietstocht is compleet met een boottocht van Volendam naar Marken. Deze prachtige fietstocht begint in Edam bij het busstation op de Singel. Hier kunt u parkeren en indien u (evt. elektrische) huurfietsen besteld heeft, staan deze hier voor u klaar. In een korte tijd, met niet teveel kilometers, krijgt u prachtige hoogtepunten van het oude Holland voorgeschoteld.

We beginnen de fietstocht in Edam. Edam is een prachtig Zuiderzeestadje bomvol historie en wereld- beroemd om zijn kazen. Nog altijd liggen de kazen in pakhuizen te rijpen, en in de zomer zijn er de kaasmarkten. Er zijn prachtige bouwwerken te bezichtigen, zoals het Damplein, een parel van weg- en waterbouwkundig vernuft, bij de voormalige Botermarkt of de prachtige Grote Kerk. Edam is een Nederlands Zuiderzeestadje in optima forma. Prachtige oude pandjes, mooie grachten, mooie kerken en lieflijke straatjes.

Van daaruit fietsen we naar Volendam, een prachtig vissersstadje aan de voormalige Zuiderzee. Hier kunnen we genieten van de folklore en reuring op de Dijk. U kunt zich laten fotograferen in Volendammer kostuum, of Nederlandse kaas en souvenirs kopen. Ook de rijke geschiedenis kunt u in vogelvlucht meenemen.

In Volendam nemen we de Marken-Express naar Marken en we nemen de fietsen mee. Hier doen we diverse trekpleisters aan. Dit voormalige eiland is bijzonder vanwege de bouwstijl. Zoals de vuurtoren, Het Paard van Marken genaamd. Dit is bijna het meeste gefotografeerde onderwerp van Nederland, en zeker de fietstocht waard. Maar ook op het gebied van folklore scoort Marken hoog. Zo is er de knusse haven, waar we met de boot aankomen uit Volendam. Ook de klompenboerderij of het Marker museum is een bezoek meer dan waard.

Onderweg stoppen we voor thee/koffie en voor een kleine rondleiding naar een bezienswaardigheid. De lunch wordt genuttigd bij een van de tussenstops.

Vervolgens fietsen we naar Monnickendam. Dit mooie Zuiderzeestadje biedt ook prachtige verhalen. Zo staat er het oudste spelende carillon van de wereld, en is nog veel van de oude glorietijd te zien. Vervolgens fietsen we weer terug naar Edam. Afhankelijk van de wind rijden we de route de andere kant op, zodat we op de Waterlandse Zeedijk een gunstige wind hebben.

Deze tocht is zeer goed te combineren met het Waterland Day Ticket voor € 10,00 of het Region Travel Ticket van IAmsterdam voor € 13,50. Hiermee kunt u 24 uur reizen door de hele Old Amsterdam regio ten noorden van Amsterdam.

markenboottocht
sijtjeboes
markentuintjes
markenboottocht
markentuin
markenhuizen
marken2
markenhavenboot
markenhavenbootdijk
markencentrum
markenbootfoto
marken
DSCN0892-1
DSCN0969
DSCN0972

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating