5 uur
Duration
25 km
Physicality
Broek in Waterland
Location
LOCATIE (START)

Broek in Waterland op parkeerterrein Nieuwland

TIJDSDUUR Circa 5 uur
KLEDING Draag comfortabele kleding
INBEGREPEN
Fietstocht met gids Afstand ca. 25 kilometer
Koffie/thee Boottocht door natuurgebied
2 keer overtocht met fietspont
Een lekker broodje of picknick op mooie locatie
NIET INBEGREPEN U kunt de tocht maken met uw eigen fiets of ik regel een huurfiets voor 15 euro
Vervoer heen en terug naar Broek in Waterland
Overige consumpties
Een elektrische fiets is mogelijk voor 30 euro.

 

Deze prachtige begeleide fietstocht begint in Broek in Waterland op parkeerterrein Nieuwland. Hier kunt u parkeren en indien u (evt. elektrische) huurfietsen besteld heeft, staan deze hier voor u klaar. De gids neemt u mee op deze prachtige fietstocht door Waterland en het Ilperveld, ten noorden van Amsterdam. De tocht zit bomvol met cultuur en natuur in dit authentieke deel van Nederland.

Broek in Waterland bijvoorbeeld is van oorsprong een schippersdorp in Waterland met een roemrijk verleden. In de 17e en 18e eeuw kwamen veel reders, kapiteins en kooplieden hier wonen. Dit is nog af te zien aan de huizen.

Country Cycling neemt u vervolgens mee door het mooie landschap naar het Ilperveld, waar de oorsprong van het veenweidegebied zeer goed is te zien. Tijdens een boottocht of een wandeling, dit is afhankelijk van het weer, maakt u kennis met het landschap zoals het is gemaakt door de natuur en de bewoners.

De fietstocht voert langs veerponten, kleine dorpjes langs dijken en over bruggen. We stoppen onderweg voor thee en koffie, en gebruiken de lunch bij een van de tussenstops. De rit eindigt weer in Broek in Waterland.

Deze tocht is zeer goed te combineren met het Waterland Travel Ticket voor €10,00 of het Amsterdam & Region Travel Ticket van I Amsterdam. Voor € 13,50 kunt u 24 uur reizen door de hele Old Amsterdam regio ten noorden van Amsterdam.

DSCN1334
country-side-lammetjes
DSCN1339
DSCN1334
Fuut-met-eieren

Tour Reviews

4.5 based on 4 reviews
mei 23, 2016

Ontzettend genoten! Wat een mooie tocht,goede fietsen en met veel interessante informatie over het gebied, de geschiedenis en het ontstaan.
De boottocht die wij hebben gemaakt en de picnick, zo goed verzorgt.
Kortom een vacantiedag!

juni 30, 2016

Ik kijk terug op een mooie dag. Titia weet veel te vertellen over de geschiedenis van de dorpjes. Misschien is het een idee voor Titia om t.z. t tijdens de fietstocht een microfoontje te dragen. Het is jammer dat niet iedereen de wetenswaardigheden meekrijgt. De ‘boottocht’ met een fluisterboot is een aanrader.
De lunch vind ik meer een picknick. De kosten voor het glaasje appelsap vond ik aan de hoge kant.

juli 12, 2016

wij hebben een erg leuke fietstocht gehad met Titia en nog een echtpaar.we hadden mazzel met het weer en omdat ook inmonnickendam het nog Jan Haringdag was zat alles mee.
het is iets om aan te bevelen Johanna en Gerard

juli 12, 2016

Een leuke dag gehad, mooie omgeving, leuke wetenswaardigheden, de boottocht met de fluisterboot is ook een aanrader. We pikten mooi het Jan Haring weekend mee met een hoop gezelligheid en een vers gerookte makreel.

Leave a Review

Rating