2 uur
Duration
12 km
Physicality
Grote Kerk Monnickendam, Marken Busstation Minneweg
Location
LOCATIE (START) Grote Kerk Monnickendam, adres Bolwerk, start in overleg
LOCATIE (START) Marken, adres Minneweg, start in overleg
TIJDSDUUR Circa 2 uur
KLEDING Draag comfortabele kleding
INBEGREPEN
Fietstocht met gids Boottocht van Volendam naar Marken
of boottocht van Marken naar Volendam
Afstand ca. 12 km
Koffie of thee
NIET INBEGREPEN Overige consumptiesU kunt de tocht maken met uw eigen fiets of ik regel een huurfiets voor 15 euro
Vervoer naar Monnickendam en terug uit Marken of omgekeerd
Lunch op een mooie locatie
Een elektrische fiets is mogelijk voor 30 euro.

DEZE FIETSTOCHT IS ALLEEN MOGELIJK OP AFSPRAAK. De prijs is voor een groep van minimaal 8 personen. Bij een kleinere groep is de prijs per persoon hoger. Mail mij en ik vertel u wat mogelijk is.

Deze compacte begeleide fietstocht bevat diverse highlights van Waterland. De fietstocht is compleet met een boottocht van Volendam naar Marken. Hier kunt u parkeren en indien u (evt. elektrische) huurfietsen besteld heeft, staan deze hier voor u klaar. In een korte tijd, met niet teveel kilometers, krijgt u prachtige hoogtepunten van het oude Holland voorgeschoteld.

We beginnen de fietstocht in Monnickendam. Dit charmante Zuiderzeestadje heeft genoeg te bieden. Zoals de oude dam die de monniken nog hebben gebouwd, waar het stadje zijn naam aan dankt. De pittoreske haven en schilderachtige pandjes, zoals het oudst spelende carillon van de wereld, de Speeltoren. We genieten van de relaxte sfeer in het oude stadje en ik vertel u graag over de rijke historie.

Dan fietsen we langs de dijk naar Volendam. Onder aan dit mooie stukje dijk kan men goed zien hoe Nederland leeft met het water. In Volendam komen we aan op de beroemde Dijk waar altijd wat te zien en beleven valt. Hier kunnen we genieten van de rijke folklore en reuring. U kunt u laten fotograferen in Volendammer kostuum, of Nederlandse kaas en souvenirs kopen. Ook de geschiedenis kunt u in vogelvlucht meenemen.

We pakken de Marken-Express naar Marken en nemen de fietsen mee. Dit voormalige eiland is bijzonder vanwege de bouwstijl. Hier doen we diverse trekpleisters aan. Zoals de vuurtoren, Het Paard van Marken genaamd. Dit is bijna het meeste gefotografeerde onderwerp van Nederland, en zeker de fietstocht waard. Maar ook op het gebied van folklore scoort Marken hoog. Zo is er de knusse haven, waar we met de boot aankomen uit Volendam. Ook de klompenboerderij of het Marker museum is een bezoek meer dan waard.

Onderweg stoppen we voor thee/koffie en voor een kleine rondleiding naar een bezienswaardigheid. De lunch wordt genuttigd bij een van de tussenstops.

Deze zelfde fietstocht kunt u ook fietsen van Marken naar Monnickendam. U begint dan op Marken, waar u kunt parkeren, en indien u fietsen heeft besteld staan deze hier voor u klaar. U fietst bovenstaande tocht in omgekeerde richting en eindigt in Monnickendam.

Deze tocht is zeer goed te combineren met het Waterland Day Ticket van € 10,- of Amsterdam & Region Travel Ticket van IAmsterdam. Voor € 13,50 kunt u 24 uur reizen door de hele Old Amsterdam regio.

????
Marken-website-1
sijtjeboes
markentuintjes
markentuin
markenhuizen
markenhavenbootdijk
markenhavenboot
????
markencentrum
markenbootfoto
marken2
markenboottocht
fietsers-op-dijk-website
country-side-fietsen
????????????????????????????????????

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating