4 uur
Duration
25 km
Physicality
Amsterdam Centraal Station
Location
LOCATIE (START) Amsterdam Centraal Station bij het informatiepunt
TIJDSDUUR Circa 4 uur
KLEDING Draag comfortabele kleding
INBEGREPEN
Begeleide fietstocht Afstand ca. 25 km
Een lekker broodje op een leuke locatie
Koffie/thee
NIET INBEGREPEN U kunt de tocht maken met uw eigen fiets of ik regel een huurfiets voor 15 euro
Vervoer heen en terug naar Amsterdam CS
Overige consumpties
Een elektrische fiets is mogelijk voor 30 euro.

DEZE FIETSTOCHT IS ALLEEN MOGELIJK OP AANVRAAG. De prijs per persoon is gebaseerd op een groep van minimaal 8 personen. Voor een kleinere groep is de prijs p.p. hoger. Vraag naar de mogelijkheden.

Deze fietstocht laat u kennismaken met het landelijk gebied ten noorden van Amsterdam. Ontvangst in Amsterdam Centraal Station aan de IJzijde. We steken het IJ over veerpont. Indien u (elektrische) fietsen heeft besteld staan deze klaar aan de overkant van het IJ.

De gids neemt u mee naar de noordkant van Amsterdam. Dit stadsdeel is volop in ontwikkeling en al volop landelijk. We fietsen snel door naar het vlakke weidse land pal ten noorden van Amsterdam. Op een steenworp afstand van Amsterdam gaat een geheel nieuwe wereld voor u open. Er ligt een prachtig veenweidegebied waar de bewoners al honderden jaren onder zeeniveau leven. We fietsen door dit karakteristieke landschap van dijken, meren, riet, vogels en vee, en stoppen onderweg voor koffie en/of thee. Het weidse landschap ligt op ongeveer 4 meter onder zeeniveau. Als de kerktoren open is fietsen we door naar Ransdorp. Op de toren hebben we een magnifiek uitzicht over het prachtige veenweidelandschap en de Gouwzee. Hier zie je hoe water en lucht elkaar raken.

Ook stoppen we bij prachtige uitkijkpunten en we gaan lunchen bij een van de tussenstops. De fietstocht eindigt weer in Amsterdam Noord, waarvandaan u de pont weer terug kunt nemen naar Amsterdam Centraal Station.

Deze tocht is zeer goed te combineren met het Waterland Day Ticket voor €10,00 of het Amsterdam & Region Travel Ticket van I Amsterdam. Voor € 13,50. Hiermee kunt u 24 uur reizen door de hele Old Amsterdam regio ten noorden van Amsterdam.

????????????????????????????????????
koeien
country-side-fietsen
MH countrycycling 8957 fietsen op dijk voor website
????????????????????????????????????
Nederland, Noord-Holland, 23-8-2015. Photo and Copyright Maarten Hartman. Country Cycling with Titia Leewis

Tour Reviews

5 based on 3 reviews
mei 12, 2016

Leuke en afwisselende fietstocht gemaakt door het prachtige Waterland, mooie historische dorpjes en over eeuwenoude dijken. We werden begeleid door de gezellige en spontane gids Titia. Ze gaf informatie over de historie van deze streek. Onderweg gestopt voor een lekker hapje en drankje.
Het letterlijk hoogtepunt was de beklimming van kerktoren van Ransdorp, via een smalle wenteltrap omhoog tot 32 meter hoogte. Het uitzicht over het weidse landschap van Waterland en het Markermeer was geweldig. Een echte aanrader!

juni 14, 2016

Als oud inwoonster van Waterland wist ik natuurlijk al dat deze fietstocht voert door een prachtige omgeving met bijzondere natuur en cultuur. Maar door de achtergrondverhalen van Titia tijdens deze afwisselende fietstocht, ging ik toch weer met nieuwe ogen naar de mij bekende landschappen en dorpjes kijken. Heel verrassend en zeker een meerwaarde van deze fietstocht. Maar ook heel geschikt voor een eerste kennismaking met dit gebied zo vlak bij Amsterdam.

juli 1, 2016

Prachtige tocht door Waterland. Een gebied voor mij geheel onbekend maar nu zie ik hoe mooi het boven Amsterdam eigenlijk is. Het Ilperveld was een openbaring voor mij, zo rustig, prachtige natuur en vlak boven Amsterdam. Onze gids Titia nam ook echt de tijd om je op de hoogte te brengen van waar we waren en wat de achtergrond was van het gebied. In één woord een Aanrader voor iedereen.

Leave a Review

Rating